Izjava o zaštiti privatnosti

Posljednji put ažurirano 06.08.2019.

Brinemo o vašoj privatnosti i zalažemo se za zaštitu vaših osobnih podataka. Ova izjava o zaštiti privatnosti obavijestit će vas kako postupamo s vašim osobnim podacima, vašim pravima na privatnost i kako vas zakon štiti. Pažljivo pročitajte ovu izjavu o zaštiti privatnosti prije korištenja naših usluga.

U ovoj izjavi o zaštiti privatnosti:

Usluge odnose se na sve proizvode, usluge, sadržaj, značajke, tehnologije ili funkcije i sva povezana web-mjesta, aplikacije i usluge koje vam nudimo.

Platforma odnosi se na web-mjesta, mobilne aplikacije, mobilna web-mjesta ili druge mrežne značajke kroz koje nudimo naše usluge.

  1. Mi smo:

Tvrtka „PLANUS GROUP d.o.o.“. voditelj obrade vaših podataka, društvo s ograničenom odgovornošću, OIB: 35688109838, sa sjedištem u Barutanski jarak 67, 10000 Zagreb, Hrvatska, koja vam pruža usluge prema našim Uvjetima korištenja, Važeći podaci za kontakt navedeni su u odjeljku 13.

  1. Podaci koje prikupljamo o vama su:

2.1.1.    Podaci dobiveni izravnim interakcijama

Registracija i drugi podaci o korisničkom računu ispitanika

Kad se prijavite za korištenje naših usluga, možemo prikupiti sljedeće informacije o vama:

  • ime i prezime;
  • datum rođenja;
  • spol;
  • državljanstvo;
  • osobni identifikacijski broj;
  • mjesto i adresu stanovanja
  • adresu e-pošte;
  • broj mobitela / broj telefona;
  • stručnu spremu;
  • informacije o zaposlenju;
  • informacije o obrazovanju;
  • vozačkoj dozvoli;
  • fotografiju;
  • životopis

 

2.1.2.    Podaci koje prikupljamo automatski prilikom upotrebe naših usluga

Kad stupite u interakciju s našom platformom ili upotrebljavate naše usluge, automatski prikupljamo sljedeće informacije o vama:

Informacije o uređaju

  • Prikupljamo informacije specifične za uređaj kao što je verzija operacijskog sustava, jedinstveni identifikatori.

Identifikatore uređaja povezujemo s vašim korisničkim računom.

Podaci o lokaciji

  • Koristimo različite tehnologije za određivanje lokacije, uključujući IP adresu, GPS, Wi-Fi pristupne točke.

Podaci klijenta i zapisnika

  • Tehničke pojedinosti, uključujući IP adresu (internetskog protokola) vašeg uređaja, vremensku zonu i operativni sustav. Također ćemo pohraniti vaše podatke za prijavu (datum registracije, datum posljednje promjene lozinke, datum posljednje uspješne prijave), vrstu i verziju preglednika.

Klikovni podaci

  • Prikupljamo informacije o vašoj aktivnosti na našoj platformi koja uključuje web-mjesta s kojih ste pristupili našoj platformi, datum i vremenski pečat svake posjete, pretraživanja koja ste izvršili, oglase ili trake za oglašavanje na koje ste kliknuli, vašu interakciju s takvim oglasima ili reklamama, trajanje vašeg posjeta i redoslijed kojim posjetite sadržaj na našoj platformi.

Kolačići i slične tehnologije

  • Koristimo kolačiće kako bismo upravljali sesijama korisnika, pohranili vaš odabir jezika i dostavili odgovarajuće oglase. Kolačići su male tekstualne datoteke koje web-poslužitelj prenosi na tvrdi disk vašeg uređaja. Kolačići se mogu koristiti za prikupljanje datuma i vremena vašeg posjeta, povijesti pregledavanja, vaših postavki i korisničkog imena. Možete postaviti svoj preglednik da odbije sve ili neke kolačiće ili da vas upozori kad web-mjesta postavljaju ili pristupaju kolačićima. Ako onemogućite ili odbijete kolačiće, imajte na umu da neki dijelovi naših usluga/platforme mogu postati nedostupni ili neće funkcionirati ispravno. Za više informacija o kolačićima koje koristimo pogledajte naša Pravila o kolačićima i sličnim tehnologijama.

2.1.3.    Podaci od trećih strana ili iz javno dostupnih izvora.

Osobne podatke o vama dobivamo od raznih trećih strana [i javnih izvora] kako slijedi:

  1. Određene informacije o tehničkim uslugama i korištenju od pružatelja analitičkih usluga kao što su Google i Facebook;
  2. Oglašivačkih mreža kao što su Google i Facebook;

iii. Kolačići od naših partnera za oglašavanje.

  1. Prikupljamo li podatke od djece?

Naše usluge nisu namijenjene djeci mlađoj od 16 godina i mi ne prikupljamo svjesno podatke mlađih od 16 godina. Ako postanemo svjesni da je osoba mlađa od 16 godina dostavila osobne podatke, odmah ćemo ih izbrisati.

  1. Zašto obrađujemo vaše osobne podatke?

Koristit ćemo vaše osobne podatke samo kad to zakon dopušta. Najčešće ćemo vaše osobne podatke koristiti u sljedećim slučajevima:

  • Tamo gdje trebamo izvršiti ugovor koji sklapamo ili smo sklopili s vama.
  • Tamo gdje je nužno da naši legitimni interesi poboljšaju naše usluge te da vam pružimo sigurnu i bezopasnu platformu.
  • Tamo gdje trebamo poštivati zakonske ili regulatorne obveze.

U određenim okolnostima, također možemo obrađivati vaše osobne podatke na temelju vašeg pristanka. Ako to učinimo, obavijestit ćemo vas o svrsi i kategoriji osobnih podataka koje trebamo obrađivati u trenutku traženja vašeg pristanka.

U nastavku smo opisali načine na koje upotrebljavamo vaše osobne podatke [i na koje se od zakonskih osnova pri tome oslanjamo. Također smo utvrdili koji su naši zakonski interesi tamo gdje je to prikladno].

4.1  Za pružanje pristupa i usluga putem naše platforme

  1. Ako se prijavite koristeći se brojem mobilnog telefona ili ID-jem e-pošte, upotrebljavamo vaše ime i prezime, broj mobitela i/ili adresu e-pošte kako bismo vas identificirali kao korisnika i omogućili pristup našoj platformi.
  2. Ako se prijavite koristeći se Facebook računom, upotrebljavamo vaše ime i prezime s vašeg Facebook profila i Facebook adresu e-pošte kako bismo vas identificirali kao korisnika na našoj platformi i omogućili vam pristup našoj platformi.
  3. .        gore navedene podatke o zapisnicima također upotrebljavamo za isporuku naših usluga u skladu s Uvjetima korištenja.
  4. Upotrebljavamo vašu adresu e-pošte kako bismo vam dali prijedloge i preporuke o našim uslugama koje bi mogle biti od interesa za vas.

Gore navedene podatke obrađujemo za odgovarajuće izvršenje našeg ugovora s vama i na temelju našeg zakonskog interesa za obavljanje marketinških aktivnosti kako bi vam ponudili usluge koje mogu biti od vašeg interesa.

4.2  Za poboljšanje vašeg iskustva na platformi

  1. Klikovne podatke upotrebljavamo
  • kako bismo vam pružili prilagođeni sadržaj, primjerice pružajući vam relevantnije rezultate pretraživanja prilikom korištenja naših usluga.
  • kako bismo odredili koliko vremena trošite na našoj platformi i na koji način se krećete kroz našu platformu da bismo na taj način razumjeli vaše interese i poboljšali naše usluge na temelju tih podataka. Na primjer, možemo vam dati prijedloge o sadržaju koji možete posjetiti na temelju sadržaja na koji ste kliknuli.
  • za praćenje i izvještavanje o učinkovitosti dostave kampanje našim poslovnim partnerima i za analizu internih poslova.
  1. Vaše podatke o lokaciji upotrebljavamo za sljedeće svrhe:
  • za prikupljanje anonimnih i skupnih informacija o karakteristikama i ponašanju korisnika Selection platforme
  • , uključujući za potrebe analize poslovanja, segmentacije i razvoja anonimnih profila.
  • kako bi se poboljšala izvedba naših usluga i za prilagođavanje sadržaja koji usmjeravamo prema vama.
  • za mjerenje i praćenje vaše interakcije s reklamnim trakama trećih strana koje oglašavamo na našoj platformi.

 

  1. Pomoću vaših podataka za prijavu koji uključuju vaš ID e-adrese i telefonski broj, mapiramo različite uređaje (kao što su stolna računala, mobilni uređaji, tableti) koje upotrebljavate za pristup našoj platformi. To nam omogućuje pridruživanje aktivnosti na našoj platformi na različitim uređajima i pomaže nam u pružanju besprijekornog iskustva bez obzira koji uređaj upotrebljavate.

Obrađujemo gore navedene informacije na temelju našeg zakonskog interesa za poboljšanje vašeg iskustva na našoj Platformi i za odgovarajuću provedbu našeg ugovora s vama.

4.3  Da bismo vam pružili sigurnu i bezopasnu platformu

  1. Koristimo vaš broj mobitela, podatke zapisnika i jedinstvene identifikatore uređaja za administriranje i zaštitu naše platforme (uključujući rješavanje problema, analizu podataka, testiranje, sprječavanje prijevara, održavanje sustava, podršku, izvješćivanje i hosting podataka).
  2. Analiziramo vašu komunikaciju kroz razgovore za prevenciju prijevara i za povećanje sigurnosti blokiranjem neželjene pošte ili zlonamjernih poruka koje vam je možda poslao drugi korisnik.

Obrađujemo gore navedene podatke za odgovarajuće izvršavanje našeg ugovora s vama, za poboljšanje naših usluga i na temelju našeg zakonskog interesa za sprečavanje prijevara.

  1. Kako ćemo vas obavještavati o promjenama u izjavi o zaštiti privatnosti?

Ovu izjavu o zaštiti privatnosti povremeno možemo izmijeniti. Promjene ćemo objaviti na ovoj stranici i obavijestit ćemo vas putem e-pošte ili putem naše platforme. Ako se ne slažete s promjenama, možete zatvoriti svoj račun tako da otvorite postavku računa i odaberete brisanje računa.

  1. Vaša prava

U određenim okolnostima prema zakonima o zaštiti podataka imate određena prava u odnosu na svoje osobne podatke.

Ako želite ostvariti neko od prava navedenih u nastavku, kontaktirajte nas na e-mail: info@selection.hr

Pravo na zahtjev za pristup svojim osobnim podacima (obično poznat kao “zahtjev za pristup podacima”). To vam omogućuje da dobijete kopiju osobnih podataka koje čuvamo o vama i da provjerimo obrađujemo li ih na zakonit način.

Pravo da zatražite ispravak bilo kojih podataka koje imamo o vama. To vam omogućuje da ispravite sve nepotpune ili netočne podatke o vama, iako ćemo možda morati potvrditi točnost novih podataka koje ste nam dali.

Pravo da zatražite ograničenje obrade svojih osobnih podataka. Na taj način možete zatražiti obustavu obrade svojih osobnih podataka u sljedećim scenarijima: (a) ako želite da utvrdimo točnost podataka; (b) tamo gdje je naše korištenje podataka nezakonito; (c) u slučaju kad želite da zadržimo podatke, čak i ako ih više ne tražimo jer su vam potrebni za utvrđivanje, korištenje ili branjenje pravnih potraživanja; ili (d) u slučaju da ste se usprotivili našoj upotrebi vaših podataka, ali mi moramo provjeriti jesmo li prekoračili zakonske osnove za njihovo korištenje.

Pravo na zahtjev za brisanjem svojih osobnih podataka. To vam omogućuje da zatražite brisanje ili uklanjanje osobnih podataka ako ne postoji dobar razlog za nastavak obrade.  Također imate pravo zatražiti brisanje ili uklanjanje svojih osobnih podataka ako ste uspješno ostvarili svoje pravo na prigovor na obradu (pogledajte u nastavku), kad smo možda obradili vaše podatke protupravno ili gdje nam je potrebno brisanje vaših osobnih podataka u skladu s lokalnim zakonom. Imajte na umu da smo za određene svrhe možda zakonski obavezni zadržati vaše podatke. Pogledajte odjeljak 10.

Pravo prigovora na obradu vaših osobnih podataka u slučaju kad se oslanjamo na zakonski interes (ili one treće strane), a postoji nešto u vašoj situaciji zbog čega želite uložiti prigovor na obradu jer mislite da to utječe na vaša temeljna prava i slobode. Također imate pravo prigovora u slučaju kad obrađujemo vaše osobne podatke u svrhu izravnog marketinga. U nekim slučajevima možemo pokazati da imamo uvjerljive zakonske osnove za obradu vaših podataka koje nadilaze vaša prava i slobode.

Pravo na zahtjev za prijenos vaših osobnih podataka vama ili trećoj strani. Vama ili trećoj strani koju ste odabrali pružit ćemo vaše osobne podatke u strukturiranom, najčešće korištenom, strojno-čitljivom obliku. Imajte na umu da ovo pravo vrijedi samo za automatizirane podatke za čiju upotrebu ste nam na početku dali suglasnost ili u slučaju kad smo upotrijebili podatke za izvršavanje ugovora s vama.

Pravo povlačenja svog pristanka na obradu osobnih podataka u bilo kojem trenutku. To ne utječe na zakonitost bilo koje obrade koju smo već izvršili na temelju prethodno dane suglasnosti.

Naknada obično nije potrebna: Nećete morati platiti naknadu za pristup svojim osobnim podacima (ili za ostvarivanje nekog drugog prava). Međutim, možemo naplatiti umjerenu naknadu ako je vaš zahtjev očito neosnovan, ponavljajući ili prekomjeran. Umjesto toga, u takvim okolnostima možemo odbiti ispuniti vaš zahtjev.

Vremensko ograničenje za odgovor: Nastojimo odgovoriti na sve pravovaljane zahtjeve u roku od mjesec dana. Povremeno će nam trebati više od mjesec dana ako je zahtjev posebno složen ili ako ste napravili nekoliko zahtjeva. U tom slučaju ćemo vas obavijestiti i nastaviti vas informirati.

Nadalje, imate pravo uložiti prigovor u bilo kojem trenutku nadležnom tijelu za zaštitu podataka koje je odgovorno za vas, kako je navedeno u odjeljku 13.

Međutim, prije nego što podnesete žalbu tijelu za zaštitu podataka, voljeli bismo pokušati riješiti vaše probleme na prvoj instanci, zato vas molimo da se obratite našem uredu za privatnost putem našeg e-maila: info@selection.hr

  1. Komunikacija i marketing

S vama ćemo komunicirati putem e-pošte ili putem obavijesti u platformi u vezi s našim uslugama/platformom kako bismo potvrdili vašu registraciju, kako bismo vas obavijestili da je vaš oglas objavljen/istekao te u vezi s ostalim transakcijskim porukama koje se odnose na naše Usluge. Budući da nam je neophodno pružiti takve transakcijske poruke, možda nećete moći odustati od takvih poruka.

Međutim, možete zatražiti da vam prestanemo slati marketinške poruke u bilo kojem trenutku klikom na vezu za odjavljivanje u e-poruci koji vam je poslan ili promjenom komunikacijskih postavki na svojemu računu. U slučaju da imate problema s promjenom postavki obratite nam se putem e-maila: info@selection.hr

Možete primiti marketinške poruke od nas ako ste:

  • zatražili takve informacije od nas;
  • upotrebljavate našu platformu ili usluge;
  • dali svoje podatke kad ste se prijavili na natjecanje; ili
  • registrirali se za promociju.
  1. S kim dijelimo vaše podatke?

Možda ćemo morati podijeliti vaše osobne podatke sa strankama navedenim u nastavku u svrhe navedene u odjeljku 4 gore.

Davatelji usluga treće strane: Upotrebljavamo davatelje usluga treće strane koji nam pomažu u pružanju određenog aspekta naših usluga, primjerice, servise za pohranu u oblaku. Davatelji usluga mogu biti smješteni unutar ili izvan “EEA“.

Provodimo provjere naših davatelja usluga treće strane i zahtijevamo od njih da poštuju sigurnost vaših osobnih podataka i da s njima postupaju prema zakonu. Ne dopuštamo im da upotrebljavaju vaše osobne podatke u svoje svrhe i dopuštamo im da obrađuju vaše osobne podatke samo u određene svrhe i u skladu s našim uputama.

 Davatelji usluga oglašavanja i analitike: Da bismo poboljšali naše usluge, ponekad ćemo dijeliti podatke koji vas ne mogu identificirati s pružateljima analitičkih usluga koji nam pomažu analizirati način na koji korisnici upotrebljavaju našu platformu/uslugu. Dijelimo vaše podatke s njima u obliku koji vas ne može identificirati za praćenje i izvještavanje o učinkovitosti dostave kampanje našim poslovnim partnerima i za analizu internih poslova. Za dodatne pojedinosti o našim davateljima usluga oglašavanja i analitike pogledajte naša Pravila o kolačićima i sličnim tehnologijama.

Tijela za provedbu zakona, regulatori i ostali: Možemo otkriti vaše osobne podatke tijelima za provedbu zakona, regulatorima, vladinim ili javnim tijelima i drugim relevantnim trećim stranama kako bismo udovoljili pravnim ili zakonskim zahtjevima.

Možemo odabrati prodaju, prijenos ili spajanje dijelova našeg poslovanja ili naše imovine. Alternativno, možemo tražiti da steknemo druge tvrtke ili se spojimo s njima. Ako dođe do promjene našeg poslovanja, novi vlasnici mogu upotrebljavati vaše osobne podatke na isti način kao što je navedeno u ovoj izjavi o privatnosti.

Javno dostupni podaci: Kad date izričitu privolu za pregled vašeg korisničkog profila potencijalnim poslodavcima, vaši osobni podaci će biti vidljivi registriranim poslodavcima na našoj platformi. To može uključivati vaše ime, prezime, adresu e-pošte, vašu lokaciju, vaš kontaktni broj itd.

  1. Međunarodni prijenosi

Kad god prenesemo vaše osobne podatke izvan EEA, osiguravamo im sličan stupanj zaštite osiguravanjem provedbe najmanje jedne od sljedećih zaštitnih mjera:

 

Kopiju relevantnih i provedenih zaštitnih mjera možete dobiti kontaktirajući nas putem našeg e-maila: info@selection.hr

  1. Gdje pohranjujemo vaše podatke i na koje vremensko razdoblje?

Podaci koje prikupljamo o vama bit će pohranjeni i obrađeni na sigurnim poslužiteljima u svrhu pružanja najboljeg mogućeg korisničkog iskustva. Na primjer – za brzu izradu web-mjesta ili mobilnih aplikacija.

Vaše ćemo osobne podatke zadržati samo onoliko dugo koliko je potrebno da bismo ispunili svrhe zbog kojih smo ih prikupili, uključujući i za zadovoljavanje svih zakonskih, računovodstvenih zahtjeva ili zahtjeva za izvješćivanjem.

Kako bismo utvrdili prikladno razdoblje čuvanja osobnih podataka, uzimamo u obzir količinu, prirodu i osjetljivost osobnih podataka, potencijalni rizik od neovlaštenog korištenja ili otkrivanja vaših osobnih podataka, svrhe zbog kojih obrađujemo vaše osobne podatke te možemo li takve svrhe postići drugim sredstvima i primjenjivim zakonskim zahtjevima.

U slučaju da imate bilo kakvih upita u vezi s vremenom zadržavanja vaših podataka, kontaktirajte nas putem e-maila: info@selection.hr

  1. Tehničke i organizacijske mjere i sigurnost obrade

Sve informacije koje primimo o vama pohranjene su na sigurnim poslužiteljima i implementirali smo tehničke i organizacijske mjere prikladne i potrebne za zaštitu osobnih podataka. Grand Master platforma neprekidno procjenjuje sigurnost svoje mreže i prikladnost svog internog informacijskog sigurnosnog programa koji je dizajniran da (a) pomaže osigurati vaše podatke od slučajnog ili nezakonitog gubitka, pristupa ili otkrivanja, (b) prepozna razumno predvidive rizike za sigurnost Selection platforme i (c) minimizira sigurnosne rizike, uključujući procjenu rizika i redovno testiranje.

Imajte na umu da, unatoč mjerama koje smo provodili kako bismo zaštitili vaše podatke, prijenos podataka putem interneta ili drugih otvorenih mreža nikad nije potpuno siguran, a postoji i rizik da neovlaštene treće strane mogu pristupiti vašim osobnim podacima.

  1. Veze na web-mjesta trećih strana

Naša platforma može sadržavati veze na web-mjesta ili aplikacije trećih strana. Ako kliknete na jednu od ovih veza, imajte na umu da će svatko imati vlastita pravila o privatnosti. Mi ne kontroliramo ta web-mjesta / aplikacije i nismo odgovorni za ta pravila. Kad napustite našu platformu, preporučujemo vam da pročitate obavijest o privatnosti svakog web-mjesta koje posjetite.

  1. Kontakt

Za bilo kakve dodatne informacije ili za ostvarivanje svojih prava provjerite postavke svojega računa/privatnosti ili se obratite našem uredu za privatnost putem e-maila: info@selection.hr

Agencija za zaštitu osobnih podataka (AZOP)

Martićeva 14

10000 Zagreb

Tel. +385 1 4609 000

Fax +385 1 4609 099

e-mail: azop@azop.hr ili info@azop.hr

Web stranica: http://www.azop.hr/

 

Na web-mjestu Europske komisije pronaći ćete podatke za kontakt s nadležnim tijelom za zaštitu nacionalnih podataka: https://ec.europa.eu/

Izravna poveznica: http://ec.europa.eu/newsroom/article29/item-detail.cfm?item_id=612080